Facebook

NCT Euromill 520 és 610 négytengelyes megmunkáló központok

Tevékenység:

Évek óra szoros partneri kapcsolatban vagyunk a Repszer Kft. -vel. Tevékenységei közé tartozik a fémforgácsolás és a légi járművek hidraulika és sárkány javítása.

Géppark:

· Hagyományos esztergák (D600, L2000mm)

· Hagyományos marógépek (400*400*1000)

· Helyzetfúró (500*500*700)

· CNC eszterga (D320), HT76 hajtott szerszámmal

· CNC négy tengelyes megmunkáló központ (400*400*500;400*400*600)

· Sík és palást köszörű

· Honoló gép (D320; L1200)

· Lakatos műhely

· Hegesztő műhely

· Festő műhely

· Főtengely kiegyensúlyozó

Ka-26 forgószárny javítás

Forgácsoló

Miből áll a hónolás és mire használjuk a hónológépet?

Miből áll a hónolás és mire használjuk a hónológépet?

A hónolás egy olyan eljárás, amely segít a repülőgépek dugattyúinak szabad mozgásában. Általa az ovális, kúpos vagy lépcsős hengerek nem bejáratott dugattyúi nem fognak szorulni, beragadni, ezáltal biztosítva az optimális problémamentes működést.

Az ipar számos területén használják a hónológépeket hengeres testek megmunkálásához. Kiválóan alkalmasak tisztítási, csiszolási, polírozási munkafolyamatok elvégzésére. A rozsdát is eltávolíthatjuk általuk, valamint a hónolással a perem elváltozásai is visszaállíthatóak. A hónoló csiszológömbjei végzik a munka nehezét. A gép előnye, hogy rugalmasan és egyszerűen kezelhető, tökéletes végeredmény érhető el általa. A felületek belső és külső megmunkálásához egyaránt használható, emellett kiválóan követi a hengeres testek formáját.

A hónolási eljárásnak jelentős szerepe van a repülőgép hidraulika működésében. Általa a gépek biztonságosan üzemeltethetőek, nem kell aggódni a szelepek beragadása miatt, ami rendkívül balesetveszélyes.

Ha minőségi munkára vágyik, keressen minket bizalommal, állunk rendelkezésére!A forgácsolásról általában

A forgácsolásról általában

A forgácsolásnak azt az anyagmegmunkáló folyamatot nevezzük, amelynek során az adott darabból egy forgácsolószerszám segítségével levágják a felesleges részeket, ezekből a végén forgács lesz. A folyamatot olyan szerszámmal végzik, amely lehet mértani tekintetben határozott vagy határozatlan élű. Határozott élű forgácsoló szerszám például az esztergakés, határozatlan élű a koszorúkorong.

A forgácsolás módszerei az esztergálás, a gyalulás és vésés, a marás, a fúrás, a köszörülés, az üregelés stb. Kézzel is végezhetünk forgácsolást, például. reszelés, dörzsölés, fűrészelés, ám ez igen ritka, géppel egyszerűbb és biztonságosabb is.

A levágott felesleges részeket forgács formájában távolítják el. Forgácskeresztmetszetnek nevezzük az eltávolított forgácsnak a forgácsoló irányra merőleges keresztmetszetét. Ez lehet állandó (esztergálás) vagy változó (marás).

A forgácsoló szerszámokat két fő részre oszthatjuk: a szár és a forgácsoló rész. További információért forduljon hozzánk bizalommal!Mit lehet tudni a sík- és palástköszörülésről?

Mit lehet tudni a sík- és palástköszörülésről?

A köszörülést már régóta alkalmazzák a különböző fémek megmunkálásánál. A felület megmunkálás kényes folyamat, különösen, ha légi járművek alkatrészeiről van szó, hiszen egy apró hiba is rendkívül balesetveszélyes lehet. Sík- és palástköszörűink használata szakértelmet és maximális odafigyelést igényel. Az alábbiakban szeretnénk pár szóban bemutatni köszörűgépeink munkaterületét.

Síkköszörülés: Vannak olyan kényes elemek, amelyeknek, ha felhevülnek, használhatatlanná válnak. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha a korongpalástos köszörülési formát választjuk. A síkköszörülés során az alapanyag csak minimálisan melegszik fel. Ugyanitt használható homlokkorong is, azonban ennek használatával nagyobb a felmelegedés, viszont gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé. Egyszerre több alkotórész is megmunkálható, melyek rögzítési ideje igen rövid.

Palástköszörülés: Ezzel az eljárással számos munka elvégezhető. A legváltozatosabb felhasználást teszik lehetővé a palástköszörű gépek, ebből kifolyólag alkalmazásuk széles körben elterjedt. Olyan különböző formák megmunkálására is használható, mint a sík homlokfelületek, és forgástestek.

Ha szakemberekre bízná a repülőgép javítást, valamint a különféle ezzel kapcsolatos köszörülési munkákat, vegye fel velünk a kapcsolatot!A hegesztés folyamata

A hegesztés folyamata

Hegesztés során két fémlemezt, fémdarabot erősítünk össze úgy, hogy azok ne essenek szét. A két fém széleit megolvasztják, majd a felhevült részeknél összeillesztik őket. Az ömlesztő hegesztés során a két anyag széleit fémfürdővé olvasztják és ezt a két részt dermesztik össze, melyek kohéziós kötéssel kapcsolódnak. A hegesztés másik módszere a sajtoló hegesztés, amit más néven hideghegesztésnek is nevezünk, hiszen ilyenkor a két fémet nem olvasztják meg, hanem erővel illesztik egymáshoz.

A hegesztés ipari felhasználása igen széleskörű, a legtöbb fém anyagot, járművet, gépeket ennek segítségével kapcsolják össze egésszé. A hegesztés nem könnyű munkafolyamat, így ha nincs meg a kellő szakértelmünk elvégzéséhez, inkább bízzuk szakemberre, így elkerülhetjük a munka során szerezhető súlyosabb sérüléseket. A hegesztéshez védőfelszerelés is szükséges, amely nem minden háztartásban található meg, védőszemüveg, kesztyű, védőfelszerelés nélkül balesetveszélyes a munkafolyamat.

Ha Önnek is hegesztési munkákra lenne szüksége, de nincs meg hozzá a kellő szaktudása és eszközei, jöjjön el szervizünkbe!A főtengely kiegyensúlyozása

A főtengely kiegyensúlyozása

A főtengely kiegyensúlyozása az a folyamat, amikor a főtengely forgásközéppontjától való eltérést korrigálják. A tengely ütését így megszüntetik, ezáltal a terhelés egyenletesen eloszlik rajta. Az élettartama így növekszik. Nagyobb fordulatszám esetében, akár tengelytöréshez is vezethet a kiegyensúlyozatlanság.

A főtengely kiegyensúlyozással csökkennek a rezgések, elkerülhető, hogy a csapágyak és egyéb alkatrészek idő előtt tönkremenjenek, továbbá kisebb energiafogyasztás érhető el vele. Ha rendszeresen biztosítjuk a megfelelő karbantartást, akkor hosszú ideig nem lesz szükség nagyobb javítási munkálatokra.

Kiegyensúlyozatlanságot okoz, ha:

• valamilyen szennyeződés keletkezik a forgórészen
• a tengely hibásan lett öntve
• meghajlik a tengely
• elöregedik a tengely

Első lépésként meg kell mérni, hogy mekkora az eltérés. Próbajáratást kell végezni, megállapítani, hogy mi okozza a kiegyensúlyozatlanságot. Ezután jön a főtengely kiegyensúlyozása.

Megbízható technikával kiegyensúlyozzuk az eltérést mutató főtengelyeket! Keressen minket bizalommal!Amit a forgácsolásról tudni érdemes

Amit a forgácsolásról tudni érdemes

Mi is pontosan a forgácsolás technológiájának lényege? A forgácsolás során egy előgyártmányból készítik a végleges terméket. Ilyenkor speciális szerszámmal választják le a munkadarabról a fölösleges anyagot, míg elérik a végleges paramétereket. A folyamat során a munkadarab elnyeri végleges alakját, méretét és a felület is az elvártaknak megfelelő minőségűvé válik.

Ám az eljárások között is van különbség, hiszen lehet kézzel és professzionális gépekkel is végezni azt. A forgácsolási eljárásokat megkülönböztethetjük az alapján, hogy milyen mozgás történik, és mi végzi azt, így történhet esztergálással, gyalulással, marással, fúrással vagy köszörüléssel is.

Forgácsolással sokféle alkatrész gyártható, egyedi darabok csakúgy, mint sorozatgyártásban készült termékek. A forgácsolás eljárásával a bonyolult alkatrészeket is milliméter pontossággal, precízen és a legmagasabb minőségben lehet kivitelezni.

Keressen minket bizalommal, és bátran vegye igénybe forgácsolással kapcsolatos szolgáltatásainkat!Forgácsolási kisokos – a forgácsoló szerszámgépek

Forgácsolási kisokos – a forgácsoló szerszámgépek

Azokat a munkagépeket, melyek mechanikai energia felhasználásával megváltoztatják egy anyag szerkezetét vagy alakját, forgácsoló gépeknek nevezik. A forgácsolás során alkalmazott gépek a forgácsolandó anyagoktól függően változhatnak. A forgácsoló gépek nevükből is adódóan, a forgácsolás során a megmunkált kialakításokból anyagforgácsot távolítanak el, így megformázva a kívánt alakot.

A forgácsolásra alkalmazott munkagépeket több szempont alapján is csoportosíthatjuk, mint a forgácsoló mozgás, mely lehet egyenes irányú, kör alakú vagy görbe vonalú. Emellett megkülönböztetjük az előtoló mozgásokat is, melyek lehetnek egyenes vonalú folyamatos, egyenes vonalú szakaszos, kör alakú szakaszos, görbe vonalú folyamatos és görbe vonalú szakaszos. Mindegyik forgácsolási eljárással más és más kialakítás hozható létre, illetve más alapanyagok munkálhatóak meg.

A forgácsoláshoz elengedhetetlen a munkagépek szakszerű ismerete és professzionális alkalmazása. Ha Ön is olyan szakembereket keres, akik tökéletesen végzik a forgácsolási folyamatot, forduljon hozzánk bizalommal!Mi a színvonalas forgácsolás titka?

Mi a színvonalas forgácsolás titka?

Mint azt tudjuk, a forgácsolásnak igen nagy szerepe van napjainkban is. Számtalan olyan kialakítás hozható létre ennek az eljárásnak a segítségével, melyek fontosak a mai világban! Legyen szó bármilyen elérni kívánt felületről, a forgácsolás segítségével tökéletesíthető, amennyiben optimális munkafolyamatok mennek végbe, melynek két legfőbb szempontja van: az ideális gép és a tapasztalt szakember.

A forgácsolás során különböző marási, fúrási, vésési és gyalulási folyamatok mennek végbe, melyek eredményeképpen megvalósítható a kitűzött cél. Ezért a forgácsolást főként olyan alkatrészek és kialakítások esetében szokták alkalmazni, ahol elengedhetetlen a precíziós méret és felület. Ilyenek például a nagyobb gépezetek alkatrészei, melyek esetében a legapróbb eltérés vagy hiba is végzetes lehet. Tehát elengedhetetlen, hogy a forgácsoláshoz kiváló gépet alkalmazzunk, és a megfelelő szakemberre bízzuk a munkafolyamatot!

Ha Önnek is professzionális forgácsolásra lenne szüksége, és megbízható szakembereket keres, forduljon hozzánk bizalommal!