Facebook

Repülőgép motor javítás

 

.Másik fő tevékenységi körünk a repülőgép hajtómű javítás, engedély számunk: HU.145.0005

 

Vállaljuk :

· M14V26, AI14RA, M14P és PF valamint változatai

· Lycoming és

· Continental összes típusa

                 és ezek segédszerveinek sérüléses és nagyjavítását

 

 

A motorjavítás területén több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink nagymértékben hozzájárulnak üzleti sikereinkhez.

Az Aerometal Kft egy Mezőgazdasági Repülők Érdekvédelmi Szövetsége tagvállalat





Javíttassa velünk erőművi turbináit!

Javíttassa velünk erőművi turbináit! Az erőművek egyik nélkülözhetetlen eszközei a turbinák, melyeket különböző munkafolyamatok során alkalmaznak. Mint minden eszköz esetében, a turbinákkal is előfordulhatnak olyan komoly problémák, amikor azonnal meg kell szüntetni a hibát, ugyanis a további hibás turbinaműködés balesetveszélyes helyzeteket is okozhat!

Ha hibát észlel erőművi turbinájával kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Több éves tapasztalattal rendelkezünk a turbinák javításának terén, a színvonalas szervizelési szolgáltatást garantáljuk!?

Az erőművi turbinák meghibásodását különböző problémák okozhatják, ez lehet szerkezeti – vagy mechanikai hiba, utóbbit értelemszerűen könnyebb orvosolni, viszont egy szerkezeti probléma esetében részletes átvizsgálásra van szükség.

Szakembereink az évek során már kitapasztalták a tipikus hibákat, ezért gyorsan és hatékonyan megszüntetjük a problémát! Számunkra a legnagyobb szakmai siker, ha ügyfeleink elégedettek szolgáltatásunkkal, ennek érdekében mindent megteszünk az erőművi turbinák javítása során!



Tudnivalók a turbinalapátok gyártásáról

Tudnivalók a turbinalapátok gyártásáról A turbina egy forgó erőgép, aminek segítségével egy közeg energiáját felhasználható, hasznos mechnikai munkává átalakítja. A turbinák álló- és forgórészekből állnak, utóbbi egy tengelyből áll, amelyre erősítik a turbinalapátot. Ennek színvonalas gyártása jelentős, mivel az áramló közeg a lapátokra hat, ezáltal fejti ki a szerkezet a forgatónyomatékot.

Turbinalapát gyártás során formája kialakításakor fontos szempont a lapátprofil és rombusz nagyolása, mert a formálási munkálatok folyamán nagy anyagtérfogattal dolgozunk. Sok lapátot rozsdamentes acélból készítenek, de az anyaga alapján lehet hőálló szuperötvözet és titánium is. Az évek során ez a munkafolyamat is számos változáson ment át, de a körlapkás maró és a gömbvégű szármaró bizonyult a legmegfelelőbbnek a profilok kialakítására, elsősorban a gyártás során használt eszközök biztonságos és erős forgácsolóéle miatt, amivel könnyebb és finomabb a megmunkálása a lapátnak. Turbinalapát gyártás során a lapátok megfelelő működéséhez és simítási munkálataihoz szintén a legjobb szerszámokra, gyártási módszerekre van szükség.

Bízza ránk a turbinalapát gyártást! Kollégáink körültekintően, kellő szakértelemmel gyártják le az Ön által megrendelt alkatrészeket!



Légi jármű szervizelés velünk!

Légi jármű szervizelés velünk! A mai világban a repülés már nem számít akkora luxusnak mint régebben, már bárki olcsón utazhat légi járművekkel. A légi járművek már megannyi célt szolgálhatnak, például ejtőernyőzés, rövidebb tájnéző, városnéző repülések, de a mezőgazdasági felhasználás is igen elterjedt.

Ha Ön is hasonló területen dolgozik, tudja, hogy a folyamatos légi jármű szerviz elengedhetetlen, hiszen egy esetleges hibánál használhatatlanná válik az adott gép, továbbá veszélyezteti utasai testi épségét. A rendszeres légijármű szervízzel elkerülhető, hogy a kisebb hibák nagyobb problémákat okozzanak, és esetleges komolyabb alkatrészcseréhez kelljen folyamodni, ami jelentősebb kiadást jelenthet vállalkozásának.

Keressen fel minket, ha szeretné a cége birtokában lévő légi járműveket szervizeltetni! Fontos, hogy mindig a lehető legjobb szakemberekhez forduljon, akik biztosítják légijárműveji megfelelő működését! Képzett szakembereinkkel gyors és biztos munkát végzünk!



Repülés biztonságosan

Repülés biztonságosan Napjainkban a legbiztonságosabb utazási eszköznek a repülőgépeket tartják. Arányaiban a repülőutak során történik a legkevesebb baleset. Ez egyrészt azon is múlik, hogy nincs akkora forgalom, mint az utakon, másrészt a megfelelően és tökéletesen összerakott repülőgép szerkezet, valamint a felkészült személyzet garantálja ezt. Ezek közül talán a legfontosabb a repülőgép motorja, ami a megfelelő vonó- és tolóerőt biztosítja a repülőgép számára. Fontos az állandó szervízelése és javítása, ami ha rosszul sikerül, de mégis gépbe kerül, veszélyezteti a pilóta és utasok életét.

A tökéletesen működő repülőgép motor érdekében válasszon minket! Cégünk tapasztalt munkatársai garantálják a jó munkát repülőgép motor javítás terén! Nálunk többféle repülőgép motor javítása is történik, így ha ezek közül a típusok közül rendelkezik valamelyik motorral, akkor forduljon hozzánk!

Garantáljuk Önnek a minőségi munkát repülőgép motorja javítása során. Forduljon hozzánk, hogy mindig biztos és jó körülmények között repülhessenek gépei!



Bízza ránk a turbinalapát gyártást is!

Bízza ránk a turbinalapát gyártást is! Sokszor nehéz helyzetbe kerülhetnek azok, akik megfelelő alkatrészeket keresnek, hiszen nehéz eldönteni, hogy melyik cég az, amely valóban kiváló terméket bocsájt a vásárlók rendelkezésére – azonban ha minket választ, akkor biztos lehet a dolgában! Miért? Eláruljuk!

 • A turbinalapát gyártás terén is hatalmas gyakorlattal rendelkezünk, ezért az általunk létrehozott alkatrészek nem csak tartósak és precízen kialakítottak, hanem a legyártás folyamata sem igényel feleslegesen sok időt.
 • Alapanyagainkat a turbinalapát gyártáshoz gondosan választjuk ki, hogy minél tovább jó szolgálatot tehessen egy-egy alkatrész.
 • Szakembereink gondos munkájának köszönhetően a termékeink valóban a legjobb minőséget képviselik.
 • Megrendelőink elégedettségének érdekében árainkat is olyan alacsonyan tartjuk, amennyire csak reálisan lehetséges.

Amennyiben Önnek is turbinalapát gyártásra van szüksége, bátran forduljon hozzánk, és segítünk megtalálni a legoptimálisabb megoldásokat!



Erőművi turbinák javítása és cseréje

Erőművi turbinák javítása és cseréje Az erőművek turbinái a folyamatos használat során elöregednek, esetleg meghibásodnak, ezért szükségessé válik a javításuk vagy cseréjük. Ajánlott időnként leváltani a turbinákat korszerűbb darabokra, ezzel növelhetjük a hatásfokot.

Az erőművek fontos szerepet töltenek be életünkben, melyek biztosítják számunkra a szükséges energiát. Elengedhetetlen a megfelelő karbantartás, hogy a gépek probléma nélkül működhessenek. Lényeges, hogy a turbinák cseréjét, javítását szakemberekből álló csapat végezze.

A beépített turbináknak bírniuk kell a terhelést és a folyamatos igénybevételt. Bizonyos időközönként fontos a főtengelyeket kiegyensúlyozni, mely munkát nagy szakértelemmel végezzük el.

A gépeket javítás előtt szakszerűen megvizsgáljuk, ezáltal minden esetben megbízható, igényes munkát végzünk.

Helyrehozzuk, vagy szükség esetén kicseréljük a meghibásodott turbinákat. Ha egy profi csapatot keres erre a feladatra, keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!



A turbólégcsavaros gázturbinás repülőgép hajtóműről

A turbólégcsavaros gázturbinás repülőgép hajtóműről A légcsavaros gázturbinás hajtómű a belső égésű motorok közé tartozik, ahol gázturbinával megforgatott kompresszor sűríti a levegőt a hajtóműben. A gázturbinás hajtómű tulajdonképpen nem más, mint egy hőerőgép, ami a tüzelőanyag elégetésével nyert hőt alakítja át mechanikai munkává.

A szóban forgó mechanikai munka egy körfolyamat segítségével jellemezhető, melynek szakaszai a következők: sűrítés, ritkulás, izobár folyamat szerinti hőközlés és visszahűlés. Ebből a folyamatból keletkező energiát, illetve munkát különbözőképpen lehet hasznosítani, és a légcsavaros gázturbinás hajtóművek típusait is eszerint különböztethetjük meg:

 • turbó- reaktív
 • kétáramú turbó- reaktív
 • turbólégcsavaros
 • szabadturbinás hajtóművek

A repülőgépek meghajtására ezek közül a leggyakoribb a turbó légcsavaros hajtómű használata. Az ilyen típusú repülőgép hajtóműnek előnyei közé tartozik, hogy igen magas hatásfokkal rendelkezik, ugyanakkor elérhető, maximális sebessége nem jelentékeny, és működése nagy zajjal jár.

Végül érdekességként megemlíthető, hogy a világon elsőnek megépített és működőképes légcsavaros gázturbinája egy magyar mérnök, Jendrassik György nevéhez fűződik.

További információkért forduljon hozzánk bizalommal!



Mit érdemes tudni a Continental repülőgép motorokról?

Mit érdemes tudni a Continental repülőgép motorokról? A Continental Motors már körülbelül 100 éve szolgálja ki megrendelőit az ipar számos területén. Több millió órányi repülési tapasztalat, innovatív ötletek és profi szakemberek által küzdötték fel magukat a világ vezető repülőgép motor gyártó cégei közé.

Termékeiket folyamatosan újítják, fejlesztik, legjobb tudásuk szerint. Ezért lehetséges, hogy korszerű motorjaik kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, ami által hatékonyabb működést és alacsonyabb üzemeltetési költséget jelentenek a felhasználó számára.

Azonban hiába képviselnek csúcsminőséget a Continental által gyártott repülőgép motorok, meghibásodhatnak. Ilyenkor profi segítségre van szükség, hiszen a motor problémákat nem lehet félvállról venni.

Amennyiben gondja akad Continental repülőgép motorjával, ne habozzon, keressen fel minket! Több évtizedes tapasztalattal látjuk el a repülőgép motorhibákat, legjobb tudásunk szerint.

Ha megelőzné a repülőgép balesetet, javíttassa szakemberrel repülőgép motorját!



Miért fontos a légi járművek hidraulika javítása?

Miért fontos a légi járművek hidraulika javítása? A hidraulika két görög kifejezésből áll, a víz (hydro) és cső (aulos) szavakból. Ebből adódóan a hidraulika területére tartoznak azok a tevékenységek, amikor az erőátvitel vagy egyéb mozgások átvitele folyadék által történik, vagy az irányítja a folyamatot.

Az utóbbi évtizedekben igen nagyot ugrott a technikai fejlődés ezen a téren is, ezáltal nagyobb teljesítménnyel tudnak dolgozni a hidraulikus gépezetek. A repülőgépeknél és helikoptereknél az egyik legfontosabb egység függ a hidraulika problémamentes működésétől, mégpedig a kormányzás.

Ha bármilyen, a normálistól eltérő viselkedést, például furcsa hangot, kattogást vagy rezgést észlel a légi jármű kormányművén, azonnal keresse fel szervizünket! A hidraulika épsége rendkívül fontos, hiszen míg egy autóval gyorsan meg tudunk állni és elvitetni a járművet, addig egy repülőgép esetében életveszélyes a kormánymű hidraulikájának meghibásodása.

Ha biztosra szeretne menni, rendszeresen ellenőriztesse légi járművét!

Ha légi jármű hidraulika javítás, akkor AeroMetal!



Miért fontos a repülőgép motorjának javítása?

Miért fontos a repülőgép motorjának javítása? A repülőgépek alapeleme a motor, mint minden más járműnek. Viszont a repülőgép motor nagyobb odafigyelést és maximális körültekintést igényel. Egy-egy elhasználódott alkatrész a motorban komoly következményeket vonhat maga után, ha nem veszi észre időben a gondot. Ha a hajtómű bármely részét meghibásodás éri, az életveszélyt hordoz. Ezért nemcsak a repülőgép motor javítást, hanem a karbantartást is érdemes szakemberre bízni.

Mi tartozik a repülőgép hajtómű szervizelésébe?

 • A hajtómű részeinek vizsgálata, az elhasználódott részek cseréje, egyéb hibák kijavítása
 • A motor ki- és beszerelése
 • A munka tökéletességének leellenőrzése, földi környezetben
 • Teljes körű karbantartás, igény szerint

A repülőgép motoroknál különösen fontos a problémák megelőzése élet és vagyonvédelmi szempontból egyaránt. A folyamatos karbantartással elejét veheti a komolyabb beavatkozásnak, így tetemes összeget is megspórolhat.

Ha minket választ, nem lesz többé gondja a repülőgép motorral!

Korszerű eszközökkel és nagy szakértelemmel szolgáljuk a pilóták és a gépek biztonságát!