Repülőgép, repülőgép motor, segédberendezés,  sárkányszerkezet javítás, valamint alkatrész gyártás, turbina nagyjavítás, turbina lapát gyártás.

 

Repülőgépipari fő tevékenységi körünk a repülőgép motor javítás, engedély számunk: HU.145.0005

 

Vállaljuk :

ˇ M14V26, AI14RA, M14P és PF valamint változatai

ˇ Lycoming és

ˇ Continental összes típusa

                 és ezek segédszerveinek sérüléses és nagyjavítását.

 

A motorjavítás területén több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink nagymértékben hozzájárulnak üzleti sikereinkhez.

Az Aerometal Kft egy Mezőgazdasági Repülők Érdekvédelmi Szövetsége tagvállalat.

 

Mit érdemes tudni a Continental repülőgép motorokról?

 

A Continental Motors már körülbelül 100 éve szolgálja ki megrendelőit az ipar számos területén. Több millió órányi repülési tapasztalat, innovatív ötletek és profi szakemberek által küzdötték fel magukat a világ vezető repülőgép motor gyártó cégei közé.

 

Termékeiket folyamatosan újítják, fejlesztik, legjobb tudásuk szerint. Ezért lehetséges, hogy korszerű motorjaik kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, ami által hatékonyabb működést és alacsonyabb üzemeltetési költséget jelentenek a felhasználó számára.

 

Azonban hiába képviselnek csúcsminőséget a Continental által gyártott repülőgép motorok, meghibásodhatnak. Ilyenkor profi segítségre van szükség, hiszen a motor problémákat nem lehet félvállról venni.

 

Amennyiben gondja akad Continental repülőgép motorjával, ne habozzon, keressen fel minket! Több évtizedes tapasztalattal látjuk el a repülőgép motorhibákat, legjobb tudásunk szerint.

 

Ha megelőzné a repülőgép balesetet, javíttassa szakemberrel repülőgép motorját!

 

 

Miért fontos a légi járművek hidraulika javítása?

 

A hidraulika két görög kifejezésből áll, a víz (hydro) és cső (aulos) szavakból. Ebből adódóan a hidraulika területére tartoznak azok a tevékenységek, amikor az erőátvitel vagy egyéb mozgások átvitele folyadék által történik, vagy az irányítja a folyamatot.

 

Az utóbbi évtizedekben igen nagyot ugrott a technikai fejlődés ezen a téren is, ezáltal nagyobb teljesítménnyel tudnak dolgozni a hidraulikus gépezetek. A repülőgépeknél és helikoptereknél az egyik legfontosabb egység függ a hidraulika problémamentes működésétől, mégpedig a kormányzás.

 

Ha bármilyen, a normálistól eltérő viselkedést, például furcsa hangot, kattogást vagy rezgést észlel a légi jármű kormányművén, azonnal keresse fel szervizünket! A hidraulika épsége rendkívül fontos, hiszen míg egy autóval gyorsan meg tudunk állni és elvitetni a járművet, addig egy repülőgép esetében életveszélyes a kormánymű hidraulikájának meghibásodása.

 

Ha biztosra szeretne menni, rendszeresen ellenőriztesse légi járművét!

 

Ha légi jármű hidraulika javítás, akkor AeroMetal!

 

 

 

Miért fontos a repülőgép motorjának javítása?

 

A repülőgépek alapeleme a motor, mint minden más járműnek. Viszont a repülőgép motor nagyobb odafigyelést és maximális körültekintést igényel.

Egy-egy elhasználódott alkatrész a motorban komoly következményeket vonhat maga után, ha nem veszi észre időben a gondot. Ha a hajtómű bármely részét meghibásodás éri, az életveszélyt hordoz. Ezért nemcsak a repülőgép motor javítást, hanem a karbantartást is érdemes szakemberre bízni.

 

Mi tartozik a repülőgép hajtómű szervizelésébe?

 

ˇ A hajtómű részeinek vizsgálata, az elhasználódott részek cseréje, egyéb hibák kijavítása

ˇ A motor ki- és beszerelése

ˇ A munka tökéletességének leellenőrzése, földi környezetben

ˇ Teljes körű karbantartás, igény szerint

 

A repülőgép motoroknál különösen fontos a problémák megelőzése élet és vagyonvédelmi szempontból egyaránt. A folyamatos karbantartással elejét veheti a komolyabb beavatkozásnak, így tetemes összeget is megspórolhat.

 

Ha minket választ, nem lesz többé gondja a repülőgép motorral!

 

Korszerű eszközökkel és nagy szakértelemmel szolgáljuk a pilóták és a gépek biztonságát!

 

 

Erőművi turbinák javítása és cseréje

 

Az erőművek turbinái a folyamatos használat során elöregednek, esetleg meghibásodnak, ezért szükségessé válik a javításuk vagy cseréjük. Ajánlott időnként leváltani a turbinákat korszerűbb darabokra, ezzel növelhetjük a hatásfokot.

 

Az erőművek fontos szerepet töltenek be életünkben, melyek biztosítják számunkra a szükséges energiát. Elengedhetetlen a megfelelő karbantartás, hogy a gépek probléma nélkül működhessenek. Lényeges, hogy a turbinák cseréjét, javítását szakemberekből álló csapat végezze.

 

A beépített turbináknak bírniuk kell a terhelést és a folyamatos igénybevételt. Bizonyos időközönként fontos a főtengelyeket kiegyensúlyozni, mely munkát nagy szakértelemmel végezzük el.

 

A gépeket javítás előtt szakszerűen megvizsgáljuk, ezáltal minden esetben megbízható, igényes munkát végzünk.

 

Helyrehozzuk, vagy szükség esetén kicseréljük a meghibásodott turbinákat. Ha egy profi csapatot keres erre a feladatra, keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

 

Repülőgép karbantartási, javítási, nagyjavítási megoldásaink minden igényt kielégítenek. Szakszerű kivitelezés a kereskedelmi és a lakossági szférának egyaránt.

Kutatás-fejlesztési projektekben a fejlesztés és gyártmány-előkészítés támogatása.

 

Főbb projektjeink

melyeket eddig és jelenleg is folytatunk.

Repülőgép motorok diagnosztikai műszereinek fejlesztése.

 

Fordulatszám, hőmérséklet, nyomaték valósidejű kijelzésének megoldása légcsavaros repülőgépeken.

Jelenleg a sorozatgyártásra felkészülés folyamata tart. Kereskedelmi megjelenés 2018-tól indul.

Erőműi gőzturbinák nagyjavítása

 

Lapátozás cseréje, gyártása.

Régi gyártású turbinák modern lapátsor gyártásával, cseréjével történő hatásfok növelése.

Jelenleg új profilú lapátok próbagyártása és műszaki tesztelése folyik.

Galvanizáló üzem gyártósor félautomata munkavégző és kezelősor fejlesztése, építése jelenleg folyamatban van.

 

2017 őszétől a próbaüzemet indítjuk, folyamatos üzeme 2018 januárjában várható.

KA-26-os helikopter rotor lapátok élettartam hosszabbítási vizsgálati eljárása a TC (Type Certificate) tulajdonos számára.

 

A projekt 2017 márciusában eredményesen lezárult, az orosz partner az igazolt eredményeinket figyelembe véve végrehajtja a helikopterek rotor lapátjainak élettartam hosszabbítását.

Repülőgépes műveletorientált képzések.

 

Repülőgép sárkányszerkezet javító, szerelő, valamint Repülőgép kompozit szerkezet javító elméleti és gyakorlati képzések kidolgozása, majd 2018 őszétől tanfolyamok szervezése ATA 104 level I-II-III-IV-es szinteken.

LÉGIJÁRMŰ SZERVIZ

HATÓSÁGI ENGEDÉLYEINK :