Alkatrész krómozással a korrózió ellen

2023. aug 14. | Blog

Az alkatrész krómozás tartós, kemény felületet eredményez, amely hatékonyan véd a korrózió ellen. Cégünk teljes körű szolgáltatással áll rendelkezésére.

A nagy igénybevételnek kitett gépalkatrészek esetében kiemelt figyelmet kell fordítani a korrózió elleni védelemre. Szerencsére ez napjainkban már egyáltalán nem jelenthet gondot az olyan korszerű eljárásoknak köszönhetően, mint az alkatrész krómozás. De mit is jelent ez pontosan? Nézzük egy kicsit bővebben!

Az alkatrész krómozásnak köszönhetően a felület egy tartós, rendkívül kemény bevonatot kap, ami nem csak a korrózió ellen nyújt hatékony védelmet, hanem a termék kopásállóságát is jelentősen megnöveli. Ez a két tulajdonság teszi a krómbevonatot igazán népszerűvé és sokoldalúvá.

Az eljárás nagy előnye, hogy megnöveli az alkatrészek élettartamát, azokat kevesebbszer kell javítani, így spórolhatunk vele. A felület korrodálásától egyáltalán nem kell tartani, de a súrlódással járó ártalmak is jelentősen lecsökkennek.

Milyen esetekben használható technológia az alkatrész krómozás?

Előszeretettel döntenek mellette bármilyen gépalkatrész, csapágy, présszerszám, hidraulikai berendezés, tengelyek felületkezelése során.

Az eljárás sokoldalú, így alkalmas vas, sárga- és vörösréz és rozsdamentes acél bevonására is. Cégünk a krómozást maximum 1300×250 mm méretű alkatrészek esetében vállalja. Az eljárást ajánljuk nem csak új alkatrészekhez, hanem már használatban lévő, kopott alkatrészekhez is, amelyeknél szükségessé vált a méret korrekciója, illetve a kopásállóság növelése.

Mint minden felületkezelésnél, a krómozásnál is fontos az alkatrész megfelelő előkészítése. Ennek célja a tisztítás, illetve az esetleges rozsda eltávolítása. Ezután csiszolás és zsírtalanítás, majd maga a krómozás következik.

Amennyiben az alkatrész krómozás iránt érdeklődik, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal és kérje részletes tájékoztatásunkat! A megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen állunk rendelkezésére a részletekkel kapcsolatban.

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT

Add meg terméked adatait, kívánságaid, mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

galvan@aerometal.hu | +36-1-249-9837