Galvanizálás, felületkezelés

Az alkatrészek felületkezeléséről

Alkatrészek felületkezelését vállaljuk többféle technológiával, acél, alumínium és réz alapanyag esetén is. Vegye igénybe szolgáltatásunkat kedvező áron!

Az alkatrészek felületkezelésének több célja van. Egyrészt szükség lehet rá állagmegóvás, másrészt esztétikai célból, de gyakran a mechanikai hatások elleni védelem miatt kerül rá sor. Számtalan eljárás létezik, ezek között mindig az alapanyag és a célok függvényében kell dönteni. Az alábbiakban bemutatunk néhányat a népszerűbb alkatrész felületkezelési eljárásokból.

A horganyozás általában az acél alkatrészek felületkezelése. Kiváló korrózióvédelemre tehetünk szert a horganyozásnak köszönhetően, ráadásul a technológia viszonylag olcsó. Cégünk galvanikus horganyzást vállal, amely során galvanikus úton, vagyis elektromos áram segítségével visszük fel a cinket az acél felületére. Ennek előnye, hogy olcsó és nem igényel utómunkát. Az alkatrészek felületkezelését tartósabbá tehetjük festéssel, ezt mindenképp ajánljuk, ha kültéri felhasználás a cél.

alkatrészek felületkezelés

Gyakran használt eljárás még az eloxálás. Ez szintén többféle anyaggal történhet, lényege, hogy az alkatrészen egy porózus oxidréteget hoznak létre, és ez lehetővé teszi a színezést is. A folyamat a pórusok tömítésével fejeződik be, elsősorban ez határozza majd meg a korrózióállóságot. Cégünk vállal piros, kék, zöld, sárga, lila és fekete eloxálást.

Az alkatrészek felületkezelése sokszor foszfátozással történik. Ennek során a foszfátozó oldattal az alkatrész felületén egy foszfátréteget hoznak létre. Cégünk mangán- és cinkfoszfátozást biztosít acél alapanyaghoz.

Amennyiben alkatrészek felületkezelésével kapcsolatban keresgél, jó helyen jár! A fentieken túl is számos technológiával állunk rendelkezésére, érdemes felvennie a kapcsolatot velünk, ha a tökéletes megoldást keresi. Gyors és megfizethető árú szolgáltatást biztosítunk.

Bővebb információért, pontos árajánlatért forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink szívesen segítenek mindenben.

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT

Add meg terméked adatait, kívánságaid, mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

galvan@aerometal.hu | +36-1-249-9837

Cégünk több, mint 30 éves tapasztalat birtokában széles körű szolgáltatást nyújt a galvanizálás, fémfelület-kezelés területén.

Felületkezelések alapanyag szerint

Acél alkatrészek:

 • horganyozás, fekete, fehér és sárga passziválással és lakkozással
 • barnítás
 • nikkelezés
 • kemény krómozás
 • mangánfoszfátozás
 • cinkfoszfátozás
 • cink-nikkelezés

Alumínium alkatrészek:

 • natúr eloxálás
 • színes eloxálás /piros, kék, zöld, sárga, lila, fekete eloxálás/
 • keményeloxálás
 • kromátozás natúr színben
 • ezüstözés
 • nikkelezés
 • ónozás

Réz alkatrészek:

 • nikkelezés
 • ónozás
 • ezüstözés
 • kemény krómozás
Felületkezelés
Felületkezelés
Felületkezelés

Fontos számunkra, hogy a felületkezelésre átadott termékek a legoptimálisabb bevonatot kapják, ezért kérjük megrendelőinket, hogy gyártmányaik felületkezelésének megrendelésekor pontosan adják meg termékeik alapanyagát.
Emellett lényeges adat számunkra, hogy öntvény, hengerelt, esetleg hőkezelt termékről van-e szó, mivel ezek a tényezők nagyban befolyásolhatják a végtermék minőségét.

Galvanizálás
Galvanizálás
Galvanizálás

Galvanizálás során maximum vállalt méretek:
Horganyozás: 1250 mm hosszúságban és 350 mm szélességben
Barnítás: 400×400
Keménykrómozás: 1300×250
Nikkelezés: 1200×350
Kemény eloxálás: 1000×400
Eloxálás színes: 1000×400
Natúr eloxálás: 2000×1000

Vevői igény szerint vállalunk: egyedi csomagolást, ellenőrzést

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT

Add meg terméked adatait, kívánságaid, mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

galvan@aerometal.hu | +36-1-249-9837

Szeretné megóvni a káros hatásoktól fém alkatrészeit?

galvanizálás ehhez nyújt hosszantartó és minőségi védelmet!

galvanizálás során egy vékony fémréteget kap a felület, amelyet elektrokémiai úton hordunk fel rá. A hordozó lehet acélból vagy egyéb színesfémből is. Természetesen, mint az összes felületkezelő tevékenységnél, itt is első az előkezelés, amely megtisztítja a kezelendő munkadarabot.

A felhordandó réteg vastagsága nagyban függ a munkadarab használatának körülményeitől, illetve a funkciójától.

Galvanizálás

galvanizálás feladata rendkívül sokrétű, hiszen több előnyre is szert tesz általa a munkadarab.

A felületvédelem a legfontosabb. Ezáltal a munkadarab tartósabb lesz, tehát megnövekszik élettartama. Ebből kifolyólag nagymértékű mechanikai terhelést is elbír, ami különösen fontos bizonyos területeken. Emellett a korrózióvédelem is hozzájárul a megfelelő felületmegóváshoz.

Alumínium alkatrészek galvanizálása.

A különféle alumínium alkatrészek napjainkban számos gyártóipari területen elengedhetetlen alkatrésznek minősülnek, azonban a felhasználási szegmensek sajátosságainak megfelelően különböző felületkezelő eljárásokra van szükség a használhatóság érdekében.

Az alumínium alkatrészek galvanizálás útján ellenállóbbá és esztétikusabbá válnak, valamint számos előnyös tulajdonságot biztosít az alkatrészek számára.

Alumínium alkatrészek galvanizálása

Az eloxálás alkalmazása.

Eloxálásnak nevezzük azt az eljárást, melyet az alumínium és alumínium ötvözetek korrózióvédelmére használunk. Az alumínium ötvözői – a színalumíniumhoz képest – általában növelik a szilárdságot, de az elektromos vezetőképességet és korrózióállóságot erősen lecsökkenthetik. Ezen kívül kiemelendő az, hogy mivel az oxidált réteg színezhető, dekorációs célokat is igen jól szolgál.

Az eloxálás előnyei.

Az eloxálás, más néven elektrolitikus oxidáció, olyan folyamat, amikor bizonyos mennyiségű kénsavban, bizonyos hőmérsékleten árammal anodizálunk.

Az általunk használt rétegvastagság megegyezik az európai szabvánnyal, azaz 5-10-15-20-25 mikrométerről beszélünk.

Az eloxálás számos előnnyel bír, melyek közül a legfontosabbak a következők:

 • Esztétikus megjelenést ad a kezelt felületnek
 • Javítja a kezelt felület minőségét és felületét (tehát keményebb lesz)
 • Legfőképp megvédi az alumínium felületet a korróziótól

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT

Add meg terméked adatait, kívánságaid, mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

galvan@aerometal.hu | +36-1-249-9837