Alkatrészek felületkezelése egyedi gépek gyártásához is

2023. jan 10. | Blog

A gépgyártás folyamán különös figyelmet kell fordítani az alkatrészek felületkezelésére, ha azt szeretné, hogy a berendezés sokáig megbízhatóan működjön.

Az egyedi gépek gyártása nagy munka, amely rengeteg tervezést igényel. Az előkészületek mellett legalább ilyen fontos azonban az is, hogy a kivitelezés az elvárásoknak megfelelően történjen, mert csak így biztosítható a berendezés hosszú távú, megbízható működése. Első hallásra az alkatrészek felületkezelése jelentéktelen munkának tűnhet, de valójában sokkal több múlik rajta, mint gondolná!

Az alkatrészek felületkezelésének célja lehet a korrózióállóság növelése, a forraszthatóság elősegítése, de akár az elektromos és termikus jellemzők javítása is. Többféle eljárással is lehet végezni felületkezelést, cégünk az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb technológiával, a galvanikus horganyzással foglalkozik, így a továbbiakban ennek előnyeit mutatjuk be.

A galvanikus horganyzás népszerűségének titka a kiváló ár-érték arány: a technológia ugyanis remek korrózióvédelmet ad a felületeknek, ugyanakkor megfizethető áron elérhető, így nem emeli meg jelentősen a gépgyártás költségeit. Számtalan alapanyag esetén jól alkalmazható, a galvánfürdő összetételét ennek ismeretében kell meghatározni.

A galvanikus horganyzás az egészen apró és a nagyméretű alkatrészek felületkezeléséhez is ideális megoldást nyújt. A bevonat vastagsága több dolog függvénye, meghatározásához ismerni kell az alapanyagot és persze a felületkezelés pontos célját.

Mint látható, számtalan előnyre tehet szert, ha az alkatrészek felületkezeléséhez a galvanikus horganyzást választja. Az eljárás költséghatékonysága és gyorsasága rendkívül meggyőző, ezért mindenképp érdemes latba vetni.

Amennyiben kérdése merült fel a galvanizálással kapcsolatban vagy bővebb tájékoztatást szeretne kérni az általunk végzett felületkezelésről, forduljon hozzánk bizalommal a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére és tájékoztatják a részletekről.

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT

Add meg terméked adatait, kívánságaid, mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

galvan@aerometal.hu | +36-1-249-9837