Alumínium alkatrészek ezüstözésének folyamata

2022. máj 30. | Blog

Az alumínium alkatrészek ezüstözése olyan felületkezelési eljárás, amely számos lépésből áll, de a végeredmény megéri a fáradságot!

Az alumínium ugyanúgy korrodál, mint más fémek, ám ez a korrózió csak kis mértékben hasonlít a mindenki által jól ismert rozsdásodásra, azaz a vas oxidálódására. Az alumínium egy olyan korrózió-réteget fejleszt a felületén, ami azonnal elzárja a fémet a levegőtől, így az nem képes nagy mértékben roncsolni magát a fémet, tehát gyakorlatilag a saját védőrétegét alakítja ki, ami azonban csak elsőre tűnhet jó tulajdonságnak, azonban még így is képes problémákat okozni. Az alumínium alkatrészek ezüstözése ezeket a problémákat küszöböli ki; az alábbiakban az eljárás menetét ismertetjük.

Az alumínium alkatrészek ezüstözése a legtöbb esetben az esztétikai okokat, vagy a kémiai védelem kialakítását szolgálja; a vékony ezüstréteget elektrolízissel viszik fel a felületekre. A legelső lépés a zsírtalanítás, ami egy speciális folyadékkal történik, majd ezt egy alapos öblítés követi. A továbbiakban többszöri maratás és cinkát-pácolás következik, majd az alumínium alkatrészek ezüstözése előtt még egy vegyi nikkelezés is, a folyamat végén pedig az öblítés, illetve a szárítás zárja az alumínium alkatrészek ezüstözését.

Az ezüst nemesfém, és mint olyan, számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik az elektronika terén. Az alumínium alkatrészek ezüstözésére épp ezért a legtöbbször elektronikai berendezések esetében van szükség, de természetesen előfordulhatnak más lehetőségek is. Mindig fontos azonban az eljárás sorrendjének betartása, az alaposság és a tapasztalat, hiszen ezek nélkül a végeredmény nem lesz megfelelő.

Ha Ön is olyan vállalkozást keres, amely a legmagasabb minőségben végzi az alumínium alkatrészek ezüstözését, válasszon bennünket! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége az alumínium alkatrészek ezüstözésével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!