Galvanizálás: mit kell tudni róla?

2022. jún 22. | Blog

Galvanizálást is vállalunk az elérhető legmagasabb színvonalon, kedvező áron és rövid határidővel – keressen bennünket Ön is!

galvanizálás gyakorlatilag elektrolízis, vagyis egyfajta elektrokémiai folyamat, ami által fém munkadarabokat egy másik fém vékony rétegével vonnak be. A folyamathoz egyenáram szükséges, a galvanizálandó munkadarab a katód, azaz a negatív pólus, a pozitív pólus, vagyis az anód pedig a bevonatot létrehozó anyag; ez utóbbi egy külső áramforrás segítségével rétegződik a bevonandó munkadarab felületére.

galvanizálásnak több célja is lehet: a leggyakoribb a korrózióvédelem, de a forraszthatóság javítása, a felület keményítése, a súrlódás csökkentése, az elektromos vezetőképesség javítása, sőt, az esztétika is gyakori oka annak, hogy egy tárgyat galvanizálással kezelnek. Érdekesség, hogy ugyan a fémek galvanizálása a leggyakoribb, de akár műanyag munkadarabok esetében is megoldható a felületkezelés ezen formája.

Cégünk több évtizedes tapasztalattal és komoly szakértelemmel rendelkezik a galvanizálás terén, és többféle megoldással is állunk ügyfeleink rendelkezésére. Acél, alumínium és réz alkatrészek, munkadarabok esetében vállaljuk a felületkezelési eljárás elvégzését; e fémek esetében többféle galvanizálást is végzünk megrendelőink igényei szerint, így például nikkelezést, eloxálást, mangán- és cinkfoszfátozást, ezüstözést, ónozást, valamint kromátozást és krómozást is, ám e lista nem teljes. A legjobb tulajdonságokat természetesen az alapanyag és a bevonat összhangja képes megadni, ezért fontos az előbbi pontos ismerete, de a munkadarabok más tulajdonságai is képesek befolyásolni a galvanizálás minőségét, ezért mindig alapos megfontolás után határozzuk meg, hogy a megrendelést milyen bevonattal teljesítjük. Áraink kedvezőek, rövid határidővel dolgozunk, ezért Önnek is érdemes bennünket választania!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a galvanizálással kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT

Add meg terméked adatait, kívánságaid, mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

galvan@aerometal.hu | +36-1-249-9837