Minden, amit az acél alkatrészek felületkezeléséről tudni érdemes

2022. nov 11. | Blog

Az acél alkatrészek felületkezelésének többféle módja van, melyek közül az egyik legismertebb a galvanikus horganyzás. Válassza Ön is ezt a technológiát!

Az acél alkatrészek felületkezelésének célja a korrózió megakadályozása, ennélfogva az alkatrész élettartamának meghosszabbítása. Ez horgannyal, vagyis cinkkel történik, miután az alkatrészt alaposan megtisztították. A horganyzásnak kétféle módja van, a tűzi és a galvanikus horganyzás. Cégünk az utóbbival foglalkozik, és az alábbiakban ennek előnyeit mutatjuk be.

A galvanikus horganyzás működése

Az eljárás lényege, hogy az alkatrészt és egy cinklemezt savas fürdőbe mártanak, melyben a cink oldódni kezd. A cink elektromos áram hatására tapad az acél felületre: az egyenáram negatív pólusát a cinkre, a pozitívat pedig a kezelendő alkatrészre csatlakoztatják. A cink egy vékony réteget hoz létre a felületen.

A módszer előnyei

Egyszerűség: a galvanikus horganyzás sokkal egyszerűbben kivitelezhető, mint a tűzihorganyzás, így gyorsabban is megoldható.

Költséghatékonyság: az acél alkatrészek felületkezelése galvanikus horganyzással lényegesen olcsóbban valósítható meg. Ugyanakkor tudni kell, hogy a védőréteg vékonyabb lesz, mint tűzihorganyzással, így valamivel sérülékenyebb is lesz annál. Kültéri alkatrészek esetében mindenképp festéssel együtt ajánlott.

Cégünk teljes körű szolgáltatás keretein belül biztosítja a galvanikus horganyzást. Ha kérdése van az eljárással kapcsolatban, tapasztalt szakembereink szívesen állnak rendelkezésére és segítenek mindenben. Az acél mellett alumínium és réz alkatrészek felületkezelését is vállaljuk, célunk, hogy minden ügyfelünk a legoptimálisabb bevonatot kapja a termékére. Érdemes kérni pontos árajánlatunkat, mert a végösszeg sok mindentől függ, nem lehet általános árat meghatározni.

Amennyiben acél alkatrészek felületkezelésére keresi az ideális megoldást, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal a galvanikus horganyzással kapcsolatban, és bátran tegye fel a kérdéseit munkatársainknak! A megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen segítünk Önnek.

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT

Add meg terméked adatait, kívánságaid, mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

galvan@aerometal.hu | +36-1-249-9837