Orvostechnikai eszközök felületkezelése: vállaljuk!

2023. febr 21. | Blog

Orvostechnikai eszközök felületkezelésére lenne szükség? Forduljon hozzánk, és bízza ránk ezt a feladatot!

Az orvostechnikai eszközök kulcsfontosságúak a gyógyászat területén, a betegek diagnosztizálása, kezelése és megfigyelése során. Bonyolultságától függetlenül minden orvostechnikai eszközt úgy kell megtervezni, hogy biztonságos és hatékony legyen, de az egyik leginkább kulcsfontosságú szempont a felületkezelés.

Egy munkadarab felülete ugyanis a felhasználástól függően lehet megfelelő, vagy nem megfelelő, egy orvostechnikai eszköz esetében – ahol ezen az apróságon akár emberéletek is múlhatnak – viszont kizárólag a legjobb lehet a „megfelelő”. Éppen ezért nem érdemes eltérni az előírásoktól, és kizárólag a legmagasabb színvonalú felületkezelést szabad elvégezni!

Mi a felületkezelés?

A felületkezelés egy anyag felületének módosítását jelenti; célja az anyag tulajdonságainak javítása. Az orvostechnikai eszközök esetében a felületkezelés segíthet javítani az eszköz fertőtleníthetőségét, illetve korrózió- és kopásállóságát.

A orvostechnikai eszközök felületkezelésére számos módszer alkalmazható, de a legtöbbször valamilyen bevonattal látják el, ami tulajdonképpen egy vékony anyagréteg, amelyet az orvostechnikai eszköz felületére visznek fel. Az orvostechnikai eszközöknél gyakran használt bevonatok közé tartozik a titán-nitrid és a hidroxiapatit, de természetesen más, lényegesen szélesebb körben ismert és használt bevonatok is alkalmasak erre a feladatra.

A bevonat felvitele előtt természetesen előkészítő munkálatokra is szükség van; ilyen például a felület maratása, melynek során egy kémiai oldattal egy vékony anyagréteget távolítanak el az eszköz felületéről, ez pedig javítja a bevonatok tapadását az eszközhöz.

orvostechnikai eszközök felületkezelése

A felületkezelés alkalmazásai az orvostechnikai eszközöknél

A felületkezelést számos orvosi eszköz esetében alkalmazzák, többek között:

    • ortopédiai implantátumok, például csípő- és térdprotézisek,
    • fogászati implantátumok,
    • sebészeti műszerek.

A sor azonban sokáig lenne folytatható, hiszen gyakorlatilag minden orvostechnikai eszköznek szüksége van valamilyen felületkezelésre, hogy hatékonyan lehessen alkalmazni az emberek kezelése során.

Milyen felületkezelési megoldásokkal állunk rendelkezésére?

Cégünk többek között orvostechnikai eszközök felületkezelését is vállalja, de bármilyen hasonló feladatot is ránk bízhat. Szolgáltatásaink között megtalálható például a horganyzás, a nikkelezés, a krómozás, a mangán- és cinkfoszfátozás, a cink-nikkelezés, melyeket acél munkadarabok esetén használunk, alumíniumnál pedig a natúr és színes eloxálást, a kromátozást, az ezüstözést, a nikkelezést és az ónozást használjuk, réz esetében pedig a nikkelezést, az ónozást, az ezüstözést és a kemény krómozást.

orvostechnikai eszközök felületkezelése

Miért érdemes hozzánk fordulnia?

Több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a különféle felületkezelési eljárások területén, így az orvostechnikai eszközöket is ránk bízhatja, amennyiben a fentebb felsorolt eljárások egyike megfelel az előírásoknak és az Ön elvárásainak. Áraink kedvezőek, az általunk végzett felületkezelés minősége minden esetben kiválórövid határidőkkel dolgozunk, tehát, ha minőségi felületkezelésre lenne szüksége, Önnek is érdemes bennünket választania!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne megbízni bennünket orvostechnikai eszközök felületkezelésével, illetve, ha kérdése lenne tevékenységünkkel és munkadíjainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!