Repülőgéphajtómű-szervizelés: mindenképp bízza szakértőkre!

2022. szept 26. | Blog

repülőgép-hajtóművek szervizelésére rendszeresen sort kell keríteni, hiszen, ha felmerül egy hiba, akkor már késő.

A repülőgépek hajtóművei a biztonságos repülést szolgálják – legalábbis addig, amíg valamilyen hiba be nem következik. Ha ez repülés közben történik, akkor akár katasztrófa is lehet a vége, tehát a szervizt időszakosan és kötelező jelleggel kell elvégezni. Egy repülőgép-hajtómű szervizelése a motor típusától függően akár napokig, sőt, hetekig is eltart, hiszen nem csupán egy szimpla átvizsgálásról van szó; ilyenkor darabjaira szedik szét a motort, és mindent aprólékos gonddal átnéznek, javítanak, cserélnek.

repülőgéphajtómű-szervizelés alapvetően négy lépésből áll: a hajtómű kiszerelése, alkatrészeinek vizsgálata, az elhasználódott alkatrészek cseréje, a felmerülő hibák kijavítása, majd ezt a teljes körű ellenőrzés követi, végül a hajtómű visszaszerelésével zárul a folyamat. Röviden összefoglalva nem tűnik bonyolultnak, ám számos repülőgépmotor-típus létezik – elég csak azt megemlíteni, hogy a hagyományosnak számító, dugattyús motorok mellett napjainkban már a gázturbinák jelentik a fő csapásirányt -, és mindegyiket máshogy szükséges kezelni.

A precíz, mindenre kiterjedő repülőgéphajtómű-szervizelés által nem csak meghosszabbítható a repülőgép élettartama – sőt, nem ez a legfontosabb oka -, hanem a biztonság is megnövelhető. Ha a hajtómű elromlik, a gép kialakításán és a pilóta tudásán múlik, hogy képes lesz- e kényszerleszállást végrehajtani, vagy lezuhan. A repülőgépek hajtóműveinek szervizelése tehát életet is menthet, és a legtöbb esetben ez csak akkor derül ki, amikor a következő szervizre kerül sor, sőt, még akkor sem biztosan.

Bízzon meg Ön is cégünk több, mint negyed évszázados tapasztalatában, és bízza ránk a repülőgép-hajtómű szervizelését! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne megbízni bennünket repülőgépeinek javításával és karbantartásával, illetve, ha kérdése lenne tevékenységünkkel és árainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

KÉRJ ÁRAJÁNLATOT

Add meg terméked adatait, kívánságaid, mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

galvan@aerometal.hu | +36-1-249-9837